Om det är så att du vill kunna fiska din egen fisk för att sedan kunna äta den, så är det bra att lära dig hur du ska hantera fisken samt hur du rensar den och filear den. Som med allt annat så är det ju så att övning ger färdighet. Att lära sig nya saker går dels genom att läsa en massa fakta, dels se på videos, dels göra själv. Om du vill lära dig mer om casino, så kan du göra det via Casinovinnaren. För att kunna hantera fisk på bra sätt, så ska du direkt då du fångat den se till att bedöva den och sedan avbloda den. Att ha en snabb hantering är ett måste, det så att inte fisken lider samt att den även får bättre kvalitet på köttet samt längre hållbarhet.
Att äta fisk är nyttigt och att kunna äta den egenfångade är inte fel. Fisk innehåller ju massa proteiner, vitaminer och mineraler. Även fettet är nyttigt, då det innehåller omega-3 fettsyror.
Fisk ska förvaras kallt. Det är ett livsmedel som lätt kan fara illa, så ju snabbare du kan få fisken nedkyld efter du fångat den, desto bättre.
Om du rensar fisken och isar ned den, så håller den runt 2-7 dagar. En filé i 3-4 dagar. Hemma io ditt kylskåp så bör du inte förvara fisk mer än i 2 dagar.
Känn igen färsk fisk:
Rensa fisk är inte så svårt. Den ska fjällas eller flås och du ska även ta bort inälvorna. Därefter kan du stycka eller filea fisken. Fjälla fisken behövs oftast bara göras om den ska stekas. De fiskar man brukar flå år oftast ål och lake, ibland även abborre. Dock är det så att fiskskinn innehåller rikligt med smakämnen. Också fiskens huvud, ryggrad, fenor och inälvor är till smaken och näringsinnehållet mångsidiga.
För att lära dig rensa fisk, så är det smart kolla tutorials på nätet samt sedan se till att öva på det. Då kommer du snart att kunna göra det snabbt och lätt utan några som helst problem.
Nu när du vet hur du ska hantera fisken samt hur du ska göra för att den ska hålla sig, se då till att laga till mer av din egenfångade fisk. Det går att göra så mycket olika saker med fisk. Den går att steka, ångkoka, ugnsbaka, grilla, soppa, gryta, och mycket mer. I bland tidigare inlägg här hos mig finns det en del bra recept, samt att det även finns gott om det på nätet. Det är bara att söka fram.