Det är förvisso inte påsk förrän nästa månad, men delar ändå med mig ett bra laxrecept som är perfekt för en av dagarna i påskveckan.
Du behöver (för 2 pers):
Till laxen:
– 380g färsk laxfilé
– 1 ekologisk citron
– 1/2 kruka dill
– salt och peppar
– en klicka smör
– lite olivolja
Till såsen:
– 2 msk rysk yoghurt
– 2 msk lätt crème fraîche
– 1 msk majonäs
– 3 tsk kapris
– 2 tsk slät senap
– salt och peppar
– lite citron
– 1/2 kruka dill
Primörerna:
– ca 500g delikatesspotatis eller färskpotatis
– 6 st rädisor
– 4 st färska morötter
Börja med att förbereda laxen. Ringla lite olja i en panna, lägg laxbitarna på, skiva citron, hacka dill och salta och peppra. Allra godast blir det om man klickar på lite smör också. Baka i ugnen i 200°C ca 20 minuter.
När laxen är i ugnen börja koka potatisen och förbered grönsakerna. Skiva rädisor och blanda med majonäs, yoghurt, crème fraîche, dill, kapris, senap, citronjuice, salt och peppar i en skål. När potatisen är mjuk kan man dela morötterna och koka dem i det varma potatisvattnet. Gör det några minuter eller tills morötterna är al denne och krispiga.
Blanda potatisen med såsen och servera med potatis och den ugnsbakade laxen!